1. Glass – ianuarie 2019

Glass e cel de-al treilea film al trilogiei Unbreakable. Povestea adună personajele favorite din primele două filme Unbreakable (2000) şi Split (2016), între care Bruce Willis (alias David Dunn), Samuel L. Jackson ( în rolul lui Elijah Price) şi James McAvoy (Kevin Wendell Crumb). Filmul e lansat pe 18 ianuarie 2019.

Din „Indestructibilul” (“Unbreakable”), revin Bruce Willis, în rolul lui David Dunn și Samuel L. Jackson, în rolul lui Elijah Price, cunoscut și sub pseudonimul de Domnul Glass (sticlă). Lor li se alătură, din “Split”, James Mcavoy, reluând rolul lui Kevin Wendell Crumb și a multiplelor personalități care se ascund în interiorul său, precum și Anya Taylor-Joy, în rolul lui Casey Cooke, singura captivă ce a supraviețuit unei întâlniri cu Bestia (The Beast).

Continuând de unde a rămas Split, Glass îl găsește pe Dunn, aflat în urmărirea lui The Beast, creatura superumană a lui Crumb. Din seria de ciocniri dintre Dunn și Crumb, ce capătă proporții, se relevează că, din umbră, Price e, de fapt, adevăratul păpușar, ce deține secrete cruciale despre ambii.

2. What Men Want – februarie 2019

Taraji P. Henson este o agentă care se zbate să facă faţă într-o lume dominată profesional de bărbaţi. Totul, până când primeşte un dar extraordinar: capacitatea de a citi gândurile bărbaţilor. Puterea i se va dovedi eficientă în aproape orice situaţie: la muncă, în club, la jocul de poker. Filmul What Men Want, care va fi lansat pe 8 februarie, îi are în distribuţie pe Tracy Morgan, Phoebe Robinson, Max Greenfield, Erykah Badu, Pete Davidson, Shaquille O’Neal şi Kellan Lutz.

Ali Davis este un agent sportiv de succes, care este în mod constant exclusă de către colegii ei bărbați. Atunci când Ali primește o promovare bine meritată, ea se întreabă ce altceva trebuie să facă pentru a reuși într-o lume a bărbaților. Cu toate astea, ajunge să obțină un avantaj neașteptat asupra: începe să le audă gândurile. Cu noua ei putere, Ali se străduiește să-și depășească colegii în timp ce concurează pentru a semna un contract cu următorul superstar al baschetului, însă provocările pe care trebuie să le parcurgă îi vor testa relația cu cei mai buni prieteni și cu un potențial nou interes amoros.

3. Alita: Battle Angel – Alita: Îngerul războinicblt februarie 2019

James Cameron dă viaţă pe marele ecrane poveştii manga Battle Angel Alita. Filmul o are în rolul principal pe actriţa Rosa Salazar, în rolul eroinei Alita. Protagonista, descoperită de Doctorul Ido, care-i dă un nou corp, îşi redescoperă capacităţile, dar şi trecutul său complicat. Filmul Alita: Battle Angel va fi lansat pe 14 februarie şi îi va avea în distribuţie şi pe actorii Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Michelle Rodriguez, Lana Condor.

De la producătorii vizionari James Cameron („Avatar”) și Robert Rodriguez („Sin City”), vine Alita: Îngerul războinic, o aventură epică a speranței și a încrederii în forțele proprii.

Când Alita (Rosa Salazar) se trezește fără să-și amintească cine este, într-o lume din viitor pe care nu o recunoaște, ea este luată de Ido (Christoph Waltz), un medic binevoitor care își dă seama că undeva în acest corp de cyborg abandonat se află inima și sufletul unei tinere cu un trecut extraordinar. În timp ce Alita învață să-și trăiască noua viață pe străzile rău famate ale orașului Iron, Ido încearcă să o protejeze de trecutul ei misterios, în timp ce noul ei prieten Hugo (Keean Johnson) o ajută să-și recapete memoria.

Dar atunci când forțele mortale și corupte care conduc orașul vin după Alita, ea descoperă un indiciu din trecutul ei – că are abilități unice de luptă încât nimic nu o va putea opri. Dacă ar putea stăpâni aceste abilități, ar putea fi salvarea prietenilor, a familiei și lumii în care a crescut.

4. Captain Marvel – martie 2019

Noua poveste marca Marvel ne întoarce la mijlocul anilor 90, unde Carol Danvers, pilot în Forţele Aeriene SUA, devine Căpitanul Marvel. Carol, interpretată de actriţa Brie Larson, va conduce bătălia contra extratereştrilor Skrulls, care au ales Pământul ca ţintă. În filmul Captain Marvel, care va fi lansat pe 8 martie 2019, îi vom vedea şi pe actori Jude Law, Samuel L. Jackson, Gemma Chan şi Annette Bening.

Primul film Marvel cu o supereroină în centrul atenției ne-o arată pe Carol Danvers, o pământeancă ce preia structura genetică a iubitului ei Captain Mar-vell în urma unui accident distrugător. Colaboratoare a Răzbunătorilor și a Gardienilor galaxiei în cărțile de benzi desenate, Carol Danvers va fi în stare să-l urmărească până la capătul Universului pe Yon-Rogg, comandantul Kree, cel care a provocat accidentul.

5. Dumbo – martie 2019

Simpaticul elefănţel zburător Dumbo e protagonistul filmului care-i poartă numele şi care face parte dintr-o serie amplă de remake-uri marca Disney. Inspirat din faimoasele desene animate din 1941, filmul Dumbo, cu Colin Farrell în rolul principal, va apărea începând din 29 martie pe marile ecrane.

Un remake al filmului animat cu același nume din 1941 și bazat pe celebra carte a scriitorilor Helen Aberson și Harold Pearl, filmul urmărește aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobișnuit.

Holt Farrier, un veteran de război și fost star al circului, își găsește viața întoarsă cu susul în jos atunci când se întoarce din război. Proprietarul circului, Max Medici, îl invită pe Holt și pe copiii săi, Milly și Joe, să aibă grijă de un elefant nou-născut ale cărui urechi supradimensionate îl fac obiectul ridiculizării într-un circ deja zbuciumat. Dar când ei descoperă că Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibilă, atrăgând persuasivul antreprenor V.A. Vandevere, care recrutează elefantul special pentru cel mai nou spectacol de divertisment, „Dreamland”. Dumbo atinge noi culmi alături de fermecătoarea și spectaculoasa artistă, Colette Marchant, până când Holt află că sub poleiala sa strălucitoare, „Dreamland” este plin de secrete întunecate.

6. Avengers: Endgame – Răzbunătorii: Sfȃrşitul jocului – aprilie 2019

Avengers: Engame, al patrulea al seriei, e continuarea lui Infinity War, în care Dinsey promite un final spectaculos, care-i va ţine pe fani cu sufletul la gură. Regizat de Joe şi Anthony Russo, Avengers: Endgame îi are în rolurile principale pe Robert Downey Jr., Josh Brolin, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Chris Pratt, Elizabeth Olsen, Sebastian Stan, Benedict Cumberbatch, Paul Bettany, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Pom Klementieff, Scarlett Johansson, Tom Holland şi Anthony Mackie. Filmul va fi lansat pe 26 aprilie.

7. John Wick 3: Parabellum – mai 2019

Asasinul interpretat de Keanu Reeves se întoarce cu un nou film care pune capăt trilogiei John Wick. Thrillerul îi mai are în distribuţie pe Halle Berry, Laurence Fishburne, Ian McShane şi Lance Reddick. Lansarea lui John Wick 3: Parabellum va fi pe 16 mai.

8. Aladdin – mai 2019

Aladdin e încă un remake marca Disney, după filmul animat din 1992. Rolul principal revine lui Mena Massoud, în timp ce Prinţesa Jasmine va fi interpretată de Naomi Scott, iar Will Smith va fi Genie, faimosul spirit din lampă. Filmul Aladdin rulează în cinematografe începând din 24 mai. O reeditare live-action a clasicului cu același nume lansat de Disney în 1992.

9. Godzilla: King of the Monsters – mai 2019

După o serie de amânări, filmul Godzilla: King of the Monsters, îşi va face loc pe marile ecrane, în cele din urmă, pe 31 mai 2019. Pelicula anunţă totodată încă un film al seriei, care e programat pentru 2020, Godzilla vs. Kong.

O aventură epică plină de acțiune, Godzilla: King of the Monsters (2019) o aduce pe Godzilla într-o confruntare decisivă cu unii dintre cei mai populari monștri din istoria culturii populare. Noua poveste urmează eforturile eroice ale agenției criptozoologice Monarch, în timp ce membrii ei se confruntă cu o serie de monștri de dimensiuni colosale, inclusiv cu Godzilla, care se va confrunta cu Mothra, Rodan și cu rivalul său final, monstrul cu trei capete King Ghidorah. Când aceste super-specii antice, considerate a fi simple mituri, ies la suprafață, toți se luptă pentru supremație, lăsând însăși existența omenirii să atârne în balanță. Oare care va fi soarta omenirii?

10. X-Men: Dark Phoenix – iunie 2019

Sophie Turner, cunoscută ca Sansa Stark în Game of Thrones, joacă rolul principal în Dark Pheonix, continuare a lui X-Men: Apocalypse din 2016. Turner este Jean Grey sau Phoenix, unul dintre tinerii mutanţi cu puteri speciale. Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Nicholous Hoult şi Evan Peters îşi reiau şi ei rolurile de X-men în Dark Phoenix, film care va apărea pe 9 iunie.

La zece ani după Apocalipsă, din cauza expunerii în mod repetat la radiații, apare o nouă generație de mutanți. Printre aceștia se află și fermecătoarea Jean Grey, o tânără care începe să manifeste puteri nemaiîntâlnite. Sedusă și coruptă de puterea extraordinară de care dispune, Jean se transformă în Dark Phoenix, devenind astfel un dușman de temut. Confruntându-se cu noua succesiune de evenimente, X-men va trebui să hotărască dacă viața unui singur membru al echipei este mai importantă decât cea a oamenilor din întreaga lume.

11. Men in Black International – Bărbați în Negru Internațional – iunie 2019

Actorii Chris Hemsworth şi Tessa Thompson sunt protagoniştii noului film Men in Black, serie care a avut mare succes cu Will Smith şi Tommy Lee Jones. În noua peliculă, agenţii H şi M trebuie să rezilve misterul unei crime, pentru care colindă în jurul lumii – de aici şi numele International adăugat în titlul filmului. Comedia Men in Black International apare pe 14 iunie şi îi mai are în distribuţie pe Kumail Nanjiani, Emma Thompson, Liam Neeson şi Chris Hemsworth.

Agenţii Men in Black au încercat întotdeauna să ţină departe de Pământ scursurile universului. În această nouă aventură au de înfruntat cea mai mare provocare de până acum: o cârtiţa chiar în organizaţia lor.

12. Toy Story 4 – Povestea jucăriilor 4 – iunie 2019

La 10 ani după cel de-al treilea film al seriei, Toy Story 4 îşi va face intrarea pe 21 iunie 2019. Povestea porneşte fix de unde a fost lăsată de Toy Story 3, în mâinile unei puştoaice, Bonnie, care-şi adaugă o nouă jucărie, Forky, la colecţia sa. Când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găștii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare poate fi lumea pentru o jucărie.

13. Spider-Man: Far From Home – iulie 2019

Tom Holland reintră în pielea lui Spiderman, iar băiatul rău din noua serie va fi jucat de actorul Jake Gyllenhaal, în rolul lui Mysterio. Filmul Spider-Man: Far From Home apare pe 5 iulie în cinematografe. Spider-Man (Tom Holland), plecat în vacanță prin Europa cu prietenii, va fi în mod abrupt și fără menajamente cooptat de Nick Fury (Samuel L. Jackson) într-o misiune, ce îl va face pe adolescent să rateze ocazia de a se relaxa cu prietenii și cu Michelle (Zendaya).

14. The Lion King / Regele leu – iulie 2019

Trailerul a făcut deja furori, aşa că nu va fi de mirare dacă şi filmul făcut de Disney va avea un succes uriaş, după lansarea din 19 iulie. The Lion King îi are în rolurile principale pe Beyonce (Nala) şi Donald Glover (Simba).

15. Once Upon a Time in Hollywood – iulie 2019

Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt sunt eroii noului film al lui Quentin Tarantino, despre o crimă din America anilor 60. Cei doi joacă rolurile unui actor de Western şi al unui cascador. Filmul Once Upon a Time in Hollywood va fi lansat la o săptămână după The Lion King, pe 26 iulie.

16. IT: Chapter 2 – septembrie 2019

Avem şi un film horror în lista noului an, IT: Chapter 2, cea mai nouă adaptare a poveştii lui Stephen King, are acţiunea la 30 de ani distanţă de prima parte. Actorul Bill Skarsgard va intra din nou în pielea clown-ului horror. Filmul va fi lansat pe 6 septembrie.

17. Charlie’s Angels / Îngerii lui Charlie – noiembrie 2019

Charlie’s Angels este regizat de Elizabeth Banks şi va ieşi pe ecrane în prima zi a lui noiembrie. În rolurile de îngeri ai lui Charlie sunt 3 dive – Kirsten Stewart, Naomi Scott şi Ella Balinksa, cărora li se alătură şi tânărul actor Noah Centineo.

18. Frozen 2 – noiembrie 2019

Pe 22 noiembrie, cam când va fi îngheţul în viitorul sezon rece, va fi lansat Frozen 2. Mult aşteptata continuare a filmului animat din 2013 are, deocamdată, o poveste bine ţinută sub cheie de producătorii săi. Cert este că noi cântece vor fi auzite în noile aventuri ale personajelor principale, Anna şi Elsa.

19. Jumanji: Welcome to the Jungle 2 – decembrie 2019

Finalul de an vine cu filmul Jumanji: Welcome to the Jungle 2, care îşi face intrarea în cinematografe pe 13 decembrie. Pelicula îl va avea ca erou personajul jucat de Dwayne Johnson. Alături de ei vor reveni şi actorii Kevin Hart, Karen Gillan şi Jack Black.

20. Star Wars – Episode IX / Războiul Stelelor – Episodul 9, decembrie 2019

Despre noul film din Războiul Stelelor nu se ştiu multe, însă Star Wars – Episode IX ar trebui să fie ultimul din faimoasa serie. Filmul, regizat de J. J. Abrams, va apărea pe 20 decembrie şi îi va avea în rolurile principale pe Daisy Ridley şi Adam Driver.

Pentru că multe dintre aceste filme sunt remake-uri sau continuări ale unor pelicule de mare succes, nu va fi de mirare dacă se vor instala confortabil în topul Box Office din 2019.