Top 10 filme din 2018 pe care trebuie să le vezi

adminianuarie 28, 2019
Iată top 10 filme din 2018 pe care nu trebuie să le ratezi.

1. Avengers: Infinity War (acțiune, aventură, SF; cu: Robert Downey Jr., Chris Hemsworh, Mark Ruffalo, Chris Evans)

Răzbunătorii și aliații lor sunt dispuși să sacrifice totul pentru a-l învinge pe Thanos, înainte ca puterea nemaivăzută a acestuia să distrugă întregul univers.

L-am întrezărit la finalul lui The Avengers, furios că Chitauri nu au reușit să înfrângă Pământul și, mai ales, să obțină Tesseractul: este Thanos, distrugătorul de lumi și cel mai înfiorător inamic al Răzbunătorilor. Posesor acum al celor șase giuvaeruri care îl transformă într-o creatură omnipotentă și omniscientă, Thanos se întoarce pe Terra pentru a-i nimici o dată pentru totdeauna pe Iron Man, Hulk, Thor și aliații lor.

 

2. Mission: Impossible – Fallout (acțiune, thriller, aventură; cu: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg)

În continuarea faimoasei serii, Ethan Hunt, echipa sa și alți aliați se află într-o cursă contra-cronometru, după ce o misiune a decurs prost.

Cele mai bune intenții se întorc uneori împotriva ta, să te bântuie… Misiune: Imposibilă. Declinul îi găsește pe Ethan Hunt (Tom Cruise) și echipa sa (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames), alături de câțiva aliați familiari (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) într-o cursă contracronometru după ce o misiune a dat greș.

Alături de aceștia îi vom mai vedea pe Henry Cavill, Angela Bassett și Vanessa Kirby. Regizorul Christopher McQuarrie se întoarce la cârma acestui nou capitol din franciză.


3. Ghost Stories 
(dramă; horror; cu: Andy Nyman, Martin Freeman, Paul Whitehouse, Alex Lawther)

Scepticul profesor Philip Goodman pornește într-o călătorie terifiantă după ce găsește un dosar ce conține detaliile a trei cazuri inexplicabile.

Creierul vede ceea ce vrea să vadă!

Scepticul profesor Goodman pleacă în căutarea explicațiilor pentru trei cazuri nerezolvate de Charles, persoana care l-a influențat pe Goodman. Charles nu a putut găsi o explicație pentru cele trei cazuri.

4. Upgrade (acțiune, horror, SF; cu: Logan Marshall-Green, Melanie Vallejo, Steve Danielsen, Abby Craden)

Într-o lume a viitorului, tehnologia controlează aproape fiecare aspect al vieții. În momentul în care viața lui Gray are parte de o întorsătură dramatică, el caută răzbunarea printr-un implant ci microcip, numit Stem.

Stabilit în viitorul apropiat, Upgrade (2018) înfățișează o lume în care tehnologia controlează aproape toate aspectele vieții. În această realitate este scufundat un tehnofob, Gray, a cărui lume este dată peste cap când soția sa este ucisă, iar singura sa speranță de răzbunare devine un implant de cip experimental numit „Stem”. După ce soția lui a fost ucisă în timpul unui jaf brutal, iar el rămâne paralizat, Gray Trace este abordat de un inventator miliardar cu un tratament experimental care îi poate actualiza corpul și reactiva mușchii atrofiați. Tratamentul, un implant de inteligență artificială numit „Stem”, îi oferă lui Gray abilități fizice dincolo de tot ceea ce a experimentat până acum și șansa de a se răzbuna împotriva celor care i-au ucis soția și l-au lăsat să moară.

 

5. Bohemian Rhapsody (biografie, dramă, musical; cu: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee)

Filmul prezintă biografia lui Freddie Mercury și a trupei sale până la apariția legendară a trupei Queen la concertul din  Live Aid (1985).

Bohemian Rhapsody (2018) este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

 

6. A Star is Born (muzical, dramă. cu: Lady Gaga, Bradley Cooper)

Tragica poveste de dragoste dintre cântărețul Jackson Maine (Bradley) și tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga), pe care o va ajuta să cunoască culmile succesului.

Tragica poveste de dragoste este centrată în jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley) care o întâlneşte pe tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga) şi se îndrăgosteşte pe loc de ea. Deşi nu mai spera să devină cântăreaţă vreodată, Ally cucereşte publicul imediat, după ce Jack o convinge să urce pe scenă, la unul dintre concertele lui. Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deteriorează, iar Jack se simte tot mai singur în interminabila lui luptă cu demonii interiori.

Din 19 octombrie, „S-a născut o stea” aduce împreună pe marile ecrane doi dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului: pe actorul Bradley Cooper, nominalizat la Oscar şi superstarul Lady Gaga, aflată la primul ei rol principal major. Totodată, producţia reprezintă debutul lui Cooper în postura de regizor.

 

7. BlacKkKlansman (biografie, comedie, crimă; cu: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace)

Ron Stallworth, un ofițer de poliție african american din Colorado Springs, CO, reușește să se infiltreze în filiala locală Ku Klux Klan cu ajutorul unui surogat evreu care devine lider în cele din urmă. Acțiunea filmului se bazează pe o poveste reală.

Ron Stallworth, un poliţist afro-american din Colorado reuşeşte să se infiltreze în Ku Klux Klan şi devine chiar căpetenia filialei locale.

 

8. The Hate U Give

(drama, crimă; cu: Amandla Stenberg, Regina Hall, Russell Hornsby, Anthony Mackie)

Starr este martora filmării uciderii celui mai bun prieten al ei din copilărie, Khalil, de către un ofițer de poliție. Acum, în fața presiunii venite din toate părțile comunității, Starr trebuie să-și găsească vocea și să se facă ceea ce este corect.

 

9. Unsane 2018

(horror, mister, thriller; cu: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Juno Temple)

O femeie tânără este închisă fără voia ei  într-o instituție dedicată celor cu probleme mentale, unde se confruntă cu cea mai mare frică – dar această frică este reală sau doar un produs al subconștientului ei?

Un thriller despre percepție și control, Unsane (2018) urmărește povestea unei tinere femei care este persecutată de un hărțuitor și închisă împotriva voinței sale într-o instituție psihiatrică unde trebuie să se confrunte cu cea mai mare frică a sa. Dar, este această frică reală sau este produsul unor iluzii? Un hărțuitor digital pare să dețină toată puterea. Deși a facut tot ce este posibil pentru a scăpa de hărțuitorul ei, femeia nu se simte în siguranță, fiind într-o stare permanentă de alertă și teamă. În timp ce afirmă în continuare că un bărbat o urmărește și hărțuiește, ea este văzută ca fiind delirantă, iar încercările ei de a implica forțele de ordine conduc într-un fel la închiderea acesteia într-o instituție de boli psihice. Oare cine are cu adevărat mintea tulburată?

10. Leave No Trace

(dramă; cu: Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeff Kober, Dale Dickey)

Will și fiica sa adolescentă, Tom, au trăit mulți ani în pădurile din Portland, Oregon. La un  moment dat, viața lor idilică este zdruncinată. Filmul este regizat de Debra Granik dintr-un scenariu adaptat de Granik și Anne Rosellini.

Un bărbat şi fiica lui de 13 ani duc o viaţa de poveste într-un uriaş parc urban din Portland, Oregon. Asta până când o mică greşeală riscă să le schimbe existenţa petnru totdeauna.

Categories

Lasa un comentariu

Nume *
Adăugați un nume afișat
Email *
Adresa ta de email nu va fi publicată
Website